21. joulukuuta 2013

Tulinen tonnikala-kesäkurpitsalasagne


Kesäkurpitsalasagnea on tullut joskus karppausajan yhteydessä kokeiltua. Mielestäni helpompi tehdä kuin oikea lasagne, joten sitä tulee silloin tällöin tehtyä näin "normaalinkin" ruokavalion kokkailuissa. Tällä kertaa tein tonnikalaversiosta hieman tulisemman käyttämällä chilitonnikalaa. Omasta mielestäni yksi purkki riitti, ettei tule liian tulista, mutta oman maun mukaan voi korvata tavallista tonnikalaa tuolla chilitonnikalalla. Ulkonäkö ei ole paras mahdollinen, mutta nam! On hyvää!

Ainekset:
2 sipulia
2 prk tonnikalaa (öljyssä)
1 prk chilitonnikalaa
1 prk (370 g) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1-2 kesäkurpitsaa
n. 200 g juustoraastetta
2,5 dl ruokakermaa
Ripaus mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsasta noin puolen sentin paksuisia viipaleita ja valuta talouspaperin päällä ylimääräinen neste pois. Kuullota sipulit pannulla. Valuta tonnikalasta ylimääräiset öljyt pois ja lisää pannulle yhdessä tomaattimurskan kanssa. Lado uunivuokaan kerroksittain tonnikalaseosta, juustoraastetta ja kesäkurpitsaviipaleita, päällimmäiseksi kerrokseksi tonnikala ja juustoraaste. Kaada päälle kermapurkki ja ripottele maun mukaan vielä mustapippuria. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti