11. maaliskuuta 2015

Persikka-marenkikakku

Taas on aikaa vierähtänyt enemmän kuin ajattelinkaan! No, vaikka ei niin tulekaan päiviteltyä blogia, niin ainakin nämä mun leipomukset on pysyneet niin hyvinä, ettei sanotuksi saa! Tätä persikka-marenkikakkua tuli testattua eräänä viikonloppuna ja makutestaajat olivat tyytyväisiä eli tulee varmasti tehtyä nyt useamminkin. Todella helppo eikä tarvitse paljon aineksia. Täytteeseen innostuin laittamaan ehkä liikaakin juustoa, mutta oman maun mukaan, mascarponen voi jättää pois. Itse laitoin ihan vain sen takia kun oli menossa päiväys vanhaksi. Ainoa miinuspuoli tämän kakun tekemisessä on tuon marengin paistamiseen kuluva aika, kärsivällinen odottelu kun ei kuulu vahvuuksiini. :)

Pohja:

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
muutama tippa sitruunamehua

Täyte:

1 prk (200g) appelsiinituorejuustoa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (250g) mascarpone-juustoa
1 1/2 tlk säilykepersikkaa viipaleina

Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Piirrä kahdelle leivinpaperille lautasen avulla ympyrät ja öljyä paperit ohuesti. Sekoita puolet sokerista, vaniljasokeri, sitruunamehu ja valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa, vatkaa alkuun pienemmällä teholla ja vähitellen tehoa ja sokeria lisäten kovaksi vaahdoksi. Puolet marengista voit levittää toiselle leivinpaperille piirretylle ympyrälle. Toinen puoli vaahdosta pursotetaan toiselle ympyrälle kivoiksi sykeröiksi. Muista, että mitä kauemmin aikaa marenki lämpiää käsissä, sitä vetelämmäksi se muuttuu. Eli kannattaa olla nopea. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia, pohja alemmalla tasolla. Alenna sitten lämpö 75 asteeseen ja jatka paistamista, yläosaa n. 15min ja pohjaa n. 45min, kunnes marengit vaikuttaisi kuivuneen ja irtoaa helposti paperista. Irrottele kokonaan vasta kun jäähtyneet tarpeeksi.

Paistamisen aikana kannattaa laittaa säilykepersikat talouspaperin päälle valumaan, etteivät ole sitten liian kosteita kakussa ja siten tee marengista märkää mössöä. Täytteen aineksista juustot ja rahka sekoitetaan hyvin ja levitetään marenkikakun pohjan päälle. Valutetuista persikkaviipaleista laitetaan noin 2/3 täytteen päälle. Päällimmäiseksi kiehkurainen marenki ja koristeeksi loput persikkaviipaleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti